Gjuhë të tjera:

Stellarium është një planetarium i lirë dhe me burim të hapur për kompjuterin tuaj. Ai shfaq një qiell gati të vërtetë në 3D, ashtu siç e shihni me sy të zhveshur, me dylbi apo me një teleskop.

Një meteor fluturon pas Jupiterit. Te dritarja Pamje, mund të përzgjidhni intensitete të ndryshme.

Një meteor fluturon pas Jupiterit. Te dritarja Pamje, mund të përzgjidhni intensitete të ndryshme.

shihni foto ekrani »
Mjegullnaja e madhe në Orion. Shtypni N që të shfaqen etiketat e mjegullnajës. Janë shfaqur gjithashtu edhe përvijimet e yjësisë, që t’i shfaqni ose fshihni, shtypni tastin C.

Mjegullnaja e madhe në Orion. Shtypni N që të shfaqen etiketat e mjegullnajës.

shihni foto ekrani »
Vallja e planetëve mbi qendrën e OJE-s, pranë Mynihut.

Vallja e planetëve mbi qendrën e OJE-s, pranë Mynihut.

shihni foto ekrani »
Pamje e plotë qiellore e yjësive, kufijve të tyre, Udha e Qumështit.

Pamje e plotë qiellore e yjësive, kufijve të tyre, Udha e Qumështit.

shihni foto ekrani »
Arti i yjësive është i çaktivizuar.

Arti i yjësive është i çaktivizuar.

shihni foto ekrani »
',

Për hollësi klikoni mbi foton majtas.

 • Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5

veçori

qielli

 • katalog parazgjedhje i më tepër se 600000 yjeve
 • katalogë ekstra me më tepër se 177 milionë yje
 • katalog parazgjedhje me më tepër se 80000 objekte qielli të thellë
 • ekstra katalog me më tepër se 1 milionë objekte qielli të thellë
 • asterisms and illustrations of the constellations
 • yjësi prej mbi 40 e ca qytetërimesh të ndryshme
 • figura mjegullnajash (katalogu i plotë Messier)
 • Udhë Qumështi si e vërtetë
 • atmosferë gati e vërtetë, lindje dhe perëndim dielli
 • planetët dhe satelitët e tyre
 • all-sky surveys (DSS, HiPS)

ndërfaqe

 • zmadhim i fuqishëm
 • kontroll kohe
 • ndërfaqe shumëgjuhëse
 • projeksion sy-peshku për kupola planetariumi
 • projeksion pasqyrë sferike për kupolën tuaj ekonomike
 • graphical interface and extensive keyboard control
 • kontroll teleskopi

vizualizim

 • disa rrjeta koordinatash
 • precession circles
 • xixëllim yjesh
 • meteorë
 • bishta kometash
 • simulim eklipsi
 • simulim supernovash dhe novash
 • exoplanet locations
 • Panorama 3D
 • peizazhe të përdorshëm si lëkurçe, tanimë me projeksion sferik panoramik

aftësi për përshtatje

 • sistem shtojcash që shtojnë satelitë artificialë, simulime okulare, formësim teleskopi, etj
 • aftësi për të shtuar objekte të rinj sistemi diellor pre burimesh internetore…
 • shtoni objektet tuaj qielli të thellë, peizazhe, figura yjësish, programthe…

lajme

domosdoshmëri sistemi

minimale

 • Linux/Unix; Windows 7 and above; macOS 10.15 and above
 • 3D graphics card which supports OpenGL 2.1 and GLSL 1.3 or OpenGL ES 2.0
 • 512 MiB RAM
 • 600 MiB on disk
 • Tastierë
 • Mi, touchpad ose pajisje të ngjashme

e rekomanduar

 • 64-bit operating system
 • Linux/Unix; Windows 10 and above; macOS 11.0 and above
 • Kartë grafike 3D që mbulon OpenGL 3.3 dhe më sipër
 • 1 GiB RAM ose më tepër
 • 1.5 GiB në disk
 • Tastierë
 • Mi, touchpad ose pajisje të ngjashme
 • Moderately dark environment (deep shadow or indoors)

zhvillues

Bashkërendues projekti: Fabien Chéreau
Art grafik: Martín Bernardi
Developers: Alexander V. Wolf, Georg Zotti, Guillaume Chéreau
Kërkues qytetërimesh qiellore: Susanne M. Hoffmann
Collaborators: Ruslan Kabatsayev, Worachate Boonplod, Jocelyn Girod dhe cilido tjetër në bashkësi.

financial support

Many individuals and organizations are supporting the development of Stellarium by donations, and the most generous financial contributors (with donations of $250 or more) are Laurence Holt, Jeff Moe (Spacecruft), Astronomie-Werkstatt "Sterne ohne Grenzen", John Bellora, Vernon Hermsen, Triplebyte, Marla Pinaire, Satish Mallesh, Vlad Magdalin.

media shoqërore

bashkëpunoni

Prej këtyre lidhjeve mund të mësoni më tepër mbi Stellarium-in, të merrni asistencë dhe të ndihmoni projektin:

falënderim

Nëse planetariumi Stellarium qe i dobishëm për punën tuaj kërkimore, falënderimi vijues do të vlerësohej:

Ky kërkim ka përdorur planetariumin Stellarium

Zotti, G., Hoffmann, S. M., Wolf, A., Chéreau, F., & Chéreau, G. (2021). The Simulated Sky: Stellarium for Cultural Astronomy Research. Journal of Skyscape Archaeology, 6(2), 221–258. https://doi.org/10.1558/jsa.17822

Ose mundeni të shkarkoni kartelën BibTeX të artikullit për të krijuar një tjetër format citimi.

git

Ç’prodhohet nga zhvillimet më të reja në Stellarium mbahet në GitHub. Nëse doni të përpiloni versione zhvillim të Stellarium-it, ky është vendi nga të merret kodi burim.

përkrahës dhe miq

Stellarium është fryt i përpjekjeve të ekipit të zhvilluesve, me ndihmën dhe përkrahjen e personave dhe enteve vijues .

langlinks