Visa komplicerade tecken i Stellarium

From Stellarium Wiki
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(Swedish translation of Display complex characters in Stellarium. ~~~~)
 
m (Added category link)
 
Line 25: Line 25:
 
*[[如何在Stellarium中正確顯示中文]]
 
*[[如何在Stellarium中正確顯示中文]]
 
*[[스텔라리움에서 한글 사용하기]]
 
*[[스텔라리움에서 한글 사용하기]]
 +
 +
 +
[[Category:Användarhandbok]]

Latest revision as of 11:44, 27 April 2014

Visa komplicerade tecken i Stellarium 0.8.1

Även om standardteckensnittsfilen i Stellarium, DejaVuSans.ttf, innehåller en fullständig uppsättning av latinska och arabiska alfabet, så saknar den östasiatiska komplicerade tecken p.g.a. att vi vill hålla nere hämtningsstorleken för installationsfilen. Som en följd av detta måste du hitta dina egna teckensnitt om du vill att programmet skall visa kinesiska, japanska och koreanska tecken korrekt.

Nedan är en lista över unicodeteckensnitt (från Gallery of Unicode Fonts, licensierade under GNU GPL), som har testats och befunnits fungera med Stellarium:

Lägg teckensnittsfilen i undermappen data i Stellariums programmapp och ge den det nya namnet ukai.ttf. Redigera därefter parametern base_font_name i din config.ini-fil till:

base_font_name         = ukai.ttf

Spara filen och stäng textredigeringsprogrammet. Starta (eller starta om) Stellarium och ändra inställningen Programspråk i konfigurationsfönstret till ditt språk. Spara konfigurationerna och avsluta. Nästa gång du startar Stellarium borde allt fungera som det skall.

Visa komplicerade tecken i hjälprutan

Öppna filen config.ini och lägg till följande rad under parametern base_font_name:

base_cfont_name        = ukai.ttf

Spara filen och stäng textredigeringsprogrammet. När du sedan startar (eller startar om) Stellarium kommer hjälprutan att fungera som den skall.

Se även

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
in this wiki
other languages
Toolbox